hrvoje magdic i Gimnazija 1

Među 20-ak odabranih projekata koje će Ministarstvo turizma i sporta financijski pomoći je i projekt Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana „Virtualni Ogulin“.

-Projekt su osmislili profesori Dragan Sabljak i Bojan Grba, a ovo je već druga godina da u školu dolaze sredstva putem navedenog javnog poziva. Ideja projekta je isključivo vezana uz Ogulin te će biti skroman doprinos škole turističkoj ponudi grada, rekao je ravnatelj škole Hrvoje Magdić.

Bespovratne potpore dodijeljene su projektima koji promoviraju teme kao što su: eko turistička destinacija, turizam s elementima volonturizma (turist-volonter), turistički proizvod koji pruža lokalno iskustvo, primjena IT tehnologije u kreiranju turističkog proizvoda destinacije.

Ogulin ima puno povijesnih i kulturnih lokacija koje privlače turiste (Đulin ponor, Muzej, Frankopanska kula, Klek, Šmitovo jezero, Jezero Sabljaci…). Kako bi sve ove, ali i druge destinacije, učinili dostupnijim svima učenici i profesori Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana osmislili su projekt virtualizacije Ogulina.

Primarni cilj projekta je napraviti sustav kojem bi se pristupalo preko mobilnog uređaja, tableta ili osobnih i prijenosnih računala na jednostavan način, odnosno upisivanjem adrese: virtualni-ogulin.eu ili skeniranjem QR koda koji će također biti napravljen za lakši pristup digitalnom sadržaju. Učenici iz različitih obrazovnih sektora bi se upoznavali u svrhu realizacije projekta u turizmu. STEM područje i tehničku izvedbu preuzeli bi učenici opće gimnazije koja naglasak stavlja na STEM područje. Učenici jezične gimnazije preuzeli bi prijevod i prilagodbu sadržaja koji bi se prikazivao osim na hrvatskom i na engleskom i njemačkom jeziku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime