Ogulin.eu STREAM - Strateški razvoj sustava obrane od poplava

U nazočnosti županice Martine Furdek Hajdin je u četvrtak, 22. travnja, na koferenciji za medije predstavljen projekt STREAM – Strateški razvoj sustava obrane od poplava. Cilj projekta je uvođenjem novih tehnologija smanjiti rizike i štetne utjecaje od poplava na ugroženom području te pravovremeno obavijestiti stanovništvo o nadolazećoj opasnosti.

Ovim projektom se planiraju financirati aktivnosti i nove tehnologije koje će poboljšati interventne mjere obrane od poplava na području Karlovačke županije. Projektno partnerstvo čini 16 organizacija iz hrvatskih i talijanskih regija koje zajedno rade na poboljšavanju znanja i sposobnosti upravljanja rizicima od priobalnih i urbanih poplava s obje strane Jadranskog mora. Vodeći partner je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Projekt „STREAM“ financira se iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020., a ukupno je vrijedan 9.411.657,83 €. Karlovačka županija je partner u tom projektu i na njezinom području vrijednost iznosi 649.910 €, od čega su bespovratna sredstva EU 552.423,50 € (85%), a vlastita sredstva Karlovačke županije iznose 97.486,50 € (15%). Razdoblje provedbe projekta: 1. travnja 2020. – 31. prosinca 2022. godine.

Pri predstavljanju su sudjelovali županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin, gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Goran Franković, zapovjednik JVP grada Karlovca Miroslav Rade te predsjednica gradskog četvrti Mostanje Marija Goršić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime