Perez
Foto: Sergio Perez / Reuters

Nakon što je u petak predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin rekao kako će klubovi morati birati između Superlige i Lige prvaka, oglasio se i predsjednik Real Madrida, Florentino Perez.

– Živimo u demokratskoj Europi i nitko ne bi trebao razmišljati o tome, kratko je rekao Florentino Perez koji ne odustaje od ideje za pokretanje Superlige.

– Razmatramo nove korake za Superligu. Možda bi najbolje bilo da po četiri najbolja kluba iz liga ulaze u natjecanje. Nešto se mora učiniti jer mladi od 14 do 24 godine odlaze iz nogometa jer im je dosadan u odnosu na druge stvari. Četiri milijarde je navijača širom svijeta i pola njih navija za klubove iz Superlige, rekao je predsjednik Real Madrida.

Superliga je stvorena u nedjelju navečer kada je 12 europskih klubova potpisalo ugovor o stvaranju tog natjecanja. To su bili Real Madrid, Juventus, Barcelona, Inter, Milan, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Manchester United, Manchester City i Chelsea.

Nakon brojnih negodovanja nogometnih stručnjaka i prosvjeda navijača, engleski klubovi su se povukli, a za njima su krenuli Atletico Madrid i Inter te je početak lige suspendiran.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime