podno krpela

Prošla su dva tjedna od kako smo objavili članak na tragu upita naših čitatelja vezanih uz promet kamiona s rasutim materijalom kroz Žegar i nasipavanje dijela površina podno Krpela. Čitatelji su se bunili i na zemlju koju su kamioni ostavljali iza sebe na kolniku, ali i na učestali promet.

Materijal iz Poredica za buduću trasu obilaznice?

Nekoliko čitatelja poslalo nam je i fotografije kamiona. Navodno je prilikom jednog od brojnih istovara došlo i do pucanja strujnih vodova te su morali intervenirati djelatnici Elektre. U mailu koji smo dobili na adresu uredništva, jedan od čitatelja navodi da je zaustavio jednog vozača kamiona te da mu je isti objasnio kako je riječ o materijalu koji dolazi s gradilišta Dječjeg vrtića u Poredicama i kako se materijal navozi na buduću trasu obilaznice.

Iz Gradske uprave bez konkretnog odgovora

Kako ovakve stvari ne bi ostale na razini dopisivanja s čitateljima i izazivale dodatna pitanja, upite smo poslali u Gradsku upravu. Odgovor koji smo dobili glasi:

Prema ugovorenom Troškovniku zemljanih, betonskih, armirano betonskih radova i radova izrade kontejnerskog sklopa Dječjeg vrtića na kč.br. 2762/4 k.o. Ogulin, ugovoren je iskop i odvoz materijala na deponij udaljenosti do 10 kilometara. Za daljnje upite se možete obratiti izvođaču radova, zajednici ponuditelja, tvrtkama Tehnix d.o.o. i Montel d.o.o. Projekt buduće obilaznice u nadležnosti je Hrvatskih cesta d.o.o.

Upit smo poslali zajednici ponuditelja i očekujemo odgovor.

Nasipava li se trasa buduće obilaznice?

U međuvremenu, zaprimili smo još nekoliko fotografija naših čitatelja na kojima je vidljivo nasipavanje i deponiranje materijala. Nakon što dobijemo odgovore od zajednice ponuditelja, na koje nas je uputio Grad Ogulin, moći ćemo odgovoriti i na pitanja čitatelja nasipava li se trasa buduće obilaznice i o kojem je deponiju riječ.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime