Predsjednik MO Turkovići Franjo Turković

Nakon istupa predstavnika mjesnog odbora Zagorje, javili su nam se i predsjednici mjesnih odbora Turkovići i Hreljin. Također su nezadovoljni suradnjom, a osobito izjavama da nisu surađivali ili kontaktirali s gradonačelnikom Domitrovićem.

Turkovići – mjesni odbor služi samo za potpisivanje računa

Zaobilaženi smo, kao izabrani predsjednici mjesnih odbora, redovito u radu. Uglavnom su se birali neki drugi ljudi, ne znam po kojem ključu, s kojima se dogovaralo i odrađivalo određene stvari u mjesnom odboru. Najbolji primjer bio je i prilikom primopredaje inventara u Domu DVD-a Turkovići. Nakon niza neslaganja u količini inventara, na kraju je Domitrović sam potpisao izjavu o privremenom korištenju i davanju inventara na čuvanje lovačkom društvu i Gradu Ogulinu – koja ne odgovara stvarnom stanju.

Za pojedine radove na području mjesnog odbora nismo ni znali da se rade, nego smo to saznali putem Radio Ogulina ili pojedinih portala ili kad je trebalo potpisati račune za odvoz smeća. Vezano uz planove rada koje smo dostavljali Gradu – nije realizirano gotovo ništa. Na području naselja Turkovići nije postavljen niti metar asfalta, odrađeni su manji keramičarski radovi, jedno ličenje sale i postavljene tri nove oglasne ploče. Obnovljen je Dom DVD-a koji još nije u uporabi i za kojeg je još nejasno kako će funkcionirati i tko će s njim upravljati.

Na dopise koje smo Domitroviću slali ispred mjesnog odbora, do danas nismo dobili odgovore. – stoji u priopćenju predsjednika Mjesnog odbora Turkovići Franje Turkovića.

Dio dokumentacije iz arhive MO Turkovići

U Ogulinskom Hreljinu identična priča

Izjavama Domitrovića da ga se nije zvalo te da bi se odazvao na svaki poziv revoltiran je i predsjednik Mjesnog odbora Hreljin Ogulinski Josip Brozović.

Gradonačelnika smo pozvali na prvi sastanak nakon konstituiranja vijeća kako bi mu prezentirali probleme koji nas već duže vrijeme tište. Nije se odazvao, niti javio da neće doći. Planove rada redovito smo dostavljali, a realizirano nije gotovo ništa. Ne znam zašto ih uopće i pišemo kad ih nitko i ne čita. Također, poslali smo i nekoliko upita na koje nismo dobili odgovor. I onda nas se proziva na sjednicama Gradskog vijeća i medijima da nismo za suradnju. Nije pošteno! – kratak je bio Josip Brozović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime