20210513 112915 1

U četvrtak 13. svibnja u župi Cerovnik u Ogulinskom dekanatu svečano je proslavljen blagdan nebeskog zaštitnika župe, Uzašašće Gospodinovo, ili kako ga ovdje većinom zovu Spasovo.

Misno slavlje je predslavio župnik župe sv. Križa iz Ogulina Nikola Prša u suslavlju župnika i dekana ogulinskog dr. Željka Blagusa, mjesnog župnika i upravitelja svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama Peje Ivkića, te većine svećenika Ogulinskog dekanata. Slavlje su uveličali hodočasnici kao i članovi braniteljske udruge Uboj.

Danas se spominjemo rastanka Isusa s učenicima kojim je uzašao svom nebeskom ocu, istaknuo je na početku propovjednik vlč. Prša te poručio: “Isus se uzdignuo uz obećanje da će biti uz nas do konca svijeta, što nas tjera na razmišljanje o našem osobnom vjerskom poslanju. Trebamo kročiti u svijet sa svojim kršćanskim pobožnostima i ne bježati od svijeta koji je carstvo zla. Prihvatimo ovaj današnji svijet kao takav i pokušajmo ga obratiti svojom dobrotom, ljubavlju i nježnošću. Na samom čovjeku je odluka da odabere Boga ili onog drugoga. Bog se ne moli na silu, pokušajmo u njemu prepoznati ljubav te je istu takvu prenositi na bližnje. Uskrsli Isus uvijek je uz nas da uz njega donosimo svjetlo, milosrđe i dobrotu, počevši od svojih obitelji,“ zaključio je propovjednik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime