digitalna učionica

Prva digitalna učionica budućnosti otvorila je svoja vrata na zagrebačkom Učiteljskom fakultetu. Zahvaljujući donatorima, 140.000 kuna vrijedna vrhunska tehnologija olakšat će prenošenje znanja u digitalnom okružju. Učitelji i profesori budućnosti – globalne krize, poput pandemije COVID-a s kojom se još borimo, dočekat će spremniji.

Nastava na daljinu zbog pandemije je postala naša svakodnevica. Iako nudi brojne mogućnosti, zahtijeva prilagodbu, ali i dodatna znanja i vještine. Prva digitalna učionica prvi je korak k tome.

– Učionica je danas počela sa radom, idući tjedan ćemo imati edukaciju, prije svega, za naše nastavnike na fakultetu, a naravno, poslije i za naše učitelje. Dakle, šest metodika koje su na našem fakultetu, zapravo sve će imati svoje obrazovne sadržaje u ovoj učionici, rekao je prof. dr. sc. Siniša Opić, dekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Studenti su zadovoljni projektom, kažu – u ovu akademsku godinu zakoračili smo s novom motivacijom.

– Meni su super PDF udžbenici, to puno učiteljima pomaže kad traže sadržaje. Evo, sad sam rješavala tu jako puno tih kvizova, sviđa mi se što mogu preslušati sve, objasnila je Marijana Bukvić, studentica Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Pregledna i interaktivna platforma preko koje je učiteljima i profesorima lako raditi, a i učenicima pratiti. Svi se slažu – ovo je naša budućnost.

– Današnje društvo, današnji obrazovni sustav, zapravo treba pripremiti učenike za znanja koja ne postoje, za zanimanja koja još nisu na tržištu rada, mi to upravo činimo, istaknuo je dekan Opić.

– Shvatila sam koliko će zapravo otvoriti mogućnosti, ne samo učiteljima u stvaranju nastave nego i odgojiteljima u stvaranju raznih aktivnosti, tako da djeca već u predškoli mogu početi koristiti digitalne sadržaje, kaže studentica Bukvić.

Dodaju kako je digitalna tehnologija korisna, ali ne smije preuzeti stvarnost, i dalje ništa ne može zamijeniti nastavu licem u lice.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime