Potpredsjednik Vlade

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je u prisustvu županice Karlovačke županije Martine Furdek Hajdin, zastupnica u Hrvatskom saboru Nade Murganić i Maje Grba Bujević, voditelja podružnice Uprave šuma Ogulin Drage Rudančića i drugih sudionika predstavio projekt “Razminiranje i zaštita šuma na kršu u Natura 2000 područjima u jugozapadnom dijelu Karlovačke županije – Karlovac KARST”.

Ovim će se projektom vrijednim preko 231 milijun kuna, od kojih je najveći dio bespovratnih sredstava iz fondova EU financirati razminiranje u iznosu od 188,3 milijuna kuna te poslovi očuvanja i zaštite šuma i šumskog zemljišta na ovom području. Kako je naglasio ministar Božinović, ovo je najveći projekt razminiranja za kojeg je Republika Hrvatska dobila sredstva iz EU fondova i njegov je nositelj trgovačko društvo Hrvatske šume d.o.o., a partner na projektu je Ministarstvo unutarnjih poslova. Projektom će se razminirati 17,1 kvadratni kilometar šuma na području Karlovačke županije, najviše u općinama Tounj, Josipdol i Plaški. Time će se osigurati siguran pristup šumskim površinama radi njihove zaštite i gospodarskog upravljanja te očuvanja prostora i učinkovito upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000. Ministar Božinović najavio je početak radova na projektu razminiranja sredinom srpnja mjeseca ove godine, u što će vjerojatno biti uključeni i kapaciteti domaćih tvrtki pa će i to biti doprinos gospodarskom razvoju.

U ime domaćina, Hrvatskih šuma Uprave šuma Ogulin ministru i Vladi Republike Hrvatske zahvalio se Drago Rudančić, voditelj podružnice Uprave šuma Ogulin, a uz veliku zahvalu svim uključenim u ovaj projekt o dosadašnjim naporima Karlovačke županije u poslovima razminiranja izvjestila je županica Martina Furdek Hajdin. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime