cijepljenje

Nakon zatvaranja punkta za masovno cijepljenje na Gazi u Karlovcu pojavili su se natpisi u medijima o problemima s cijepljenjem, odnosno da neki obiteljski liječnici u Karlovcu ne žele cijepite pacijente i ne naručuju cjepivo.


Tim povodom obratili smo se ravnateljici Doma zdravlja Ogulin Zlati Kurelac kako bismo provjerili kakva je situacija u Ogulinu.

Kurelac nam je u razgovoru rekla da na području Doma zdravlja Ogulin koje pored Ogulina uključuje i Tounj, Josipdol, Plaški i Saborskog od samog početka cijepljenja sudjeluju svi liječnici obiteljske medicine. Sve ordinacije na tjednoj bazi, ovisno o potrebama naručuju cjepivo i cijepe u ordinacijama, a prije toga ogulinski timovi cijepili su i na punktu u dvorani.

Pored toga, u Ogulinu imamo organizirano i cijepljenje bez prethodne najavesrijedom, od 12 do 14 sati gdje se svaku srijedu izmjenjuju timovi obiteljske medicine sa cijelog područja Doma zdravlja. Tako je, primjerice, ovu srijedu na rasporedu bila dr. Bilić iz Saborskog. Pored obiteljskih liječnika u cijepljenje su uključene i patronažne sestre te sanitetski prijevoz.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime