2. gardijske brigade Gromovi

Prigodnim svečanostima Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi obilježila je u nedjelju, 10. listopada, 30. obljetnicu akcije “Obrane grada Karlovca na turanjskom mostu” i sudjelovanje Gromova u borbenim djelovanjima na karlovačkom i dugoreškom bojištu u Domovinskom ratu.

Tako su pred spomen obilježjem poginulim braniteljima Domovinskog rata na Turnju položeni vijenci i zapaljene svijeće, a potom je u crkvi Blaženi Alojzije Stepinac na Turnju služena Sveta misa za sve poginule, nestale i umrle pripadnike Gromova i sve hrvatske branitelje. Svetu misu predvodio je vojni kapelan vlč. Ivan Blaževac. Program je nastavljen akademijom u prostoru Doma HV Zrinski u Karlovcu.

U nazočnosti predstavnika Ministarstva hrvatskih branitelja, Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske, Policijske uprave karlovačke, gradova i općina Karlovačke županije, te predstavnika braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, u ime Karlovačke županije obilježavanju je nazočila županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime