275735066 1052612495322472 1236537041540762613 n 1

Županica Martina Furdek-Hajdin, saborska zastupnica i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević, zamjenica i načelnica Stožera CZ KŽ Vesna Hajsan -Dolinar posjetile su prve osobe pristigle iz Ukrajine u Hotel Grabovac u Rakovici te im pritom donijele nekoliko paketa osnovnih higijenskih potrepština.

Dočekali su ih načelnik općine Rakovica Mihovil Bićanić i županijski vijećnik Ivan Požega. U hotelu Grabovac trenutno je smješteno 46 osoba, a mogući je prihvat 68 osoba. Većinom je riječ o ženama i djeci u dobi od 6 mjeseci do 65 godina.

Uz svu pomoć koju je država organizirala i Karlovačka županija uključena je nizom aktivnosti, logistički i operativno. Ovom prigodom županica im je poželjela da se što prije vrate svojim domovima, a ako to neće biti moguće Karlovačka županija stoji im maksimalno na raspolaganju da se osjećaju sigurno.

ukraine3

Ono što iskazuju svi je zaista želja da počnu što prije raditi, a Zavod za zapošljavanje je napravio potpunu evidenciju njihove struke i mogućnosti zapošljavanja na našem području. Također imamo i fond stanova i kuća na području cijele županije te bi htjeli povezati područje njihova stanovanja sa mjestom rada i uključivanja djece u predškolski, odnosno školski program.“- istaknula je županica Saborska zastupnica Maja Grba Bujević podsjetila ih je da imaju pravo na kompletnu zdravstvenu zaštitu, izjednačenu kao i hrvatski državljani.

Kako bi im boravak bio što ugodniji i kako bi barem na trenutak zaboravili ratne strahote, županica im je ponudila da prisustvuju koncertu Glazbene škole, što su radosno prihvatili.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime