Nešo Ogulin u srcu

Milorad Pupovac od milja zvan Pupi,  i do sada  u javnosti nepoznat „“fb pisac“, Rade Kosanović iz Jasenka, prošlih su mjesec dana izazvali burne reakcije Ogulinaca. Pri tome, ono što je simptomatično, to je šutnja ogulinskih političkih stranaka, od kojih, usprkos žestoke reakcije građana, nismo čuli niti slova. A očekivali smo. HDZ, SDP i drugi – nula bodova. Isto tako, o ovome su svoj stav propustili iznesti i oni koji imaju najviše pravo – hrvatski branitelji. I kod njih muk. Ni slova. Tiha misa. Kao da nemaju svoj stav.  Sve me to podsjeća na čuvenu „Hrvatsku šutnju“.

Pupi u glavnoj ulozi oko predaje oružja pobunjenih Srba a Rade glavni u svom sramnom viđenju Oluje. Da se malo toga prisjetimo, jer mi vrlo brzo obolijevamo od amnezije. Za par dana, sve zaboravimo. A neke stvari ipak bi trebali, duže pamtiti. Volim grad pod Klekom, ne zaboravljaju. Upregnuli malo sarkazma i pišu:

—————————————————————————————————————————————-

Dragi naš Rade i Pupi!

Nakon svega, ipak moramo priznati da ste bili u pravu, i uspjeli ste  u svojim nakanama.

Ne slažemo se s Vama u ničem što ste napravili i napisali, ali Vam odajemo priznanje, da ste iskazali da imate svoj stav. I zato, svaka Vam čast.

Unatrag mjesec dana, Vas dvoje ste dali sve od sebe da progurate svoje ideje.

Pupi je pred mjesec dana u Vrbovskom organizirao svečanu Akademiju, kojom je obilježio po prvi puta 30. godišnjicu mira u Gorskom kotaru. Niti je to bio mir, niti bilo što slično, već je to bila godišnjica predaje oružja pobunjenih Srba, kad su uvidjeli da ništa više od „Velike Srbije“, niti ništa više od spojanja Gorskog kotara sa svojim sunarodnjacima iz tzv. Krajine, preko Plaškog.

I ogulinska lokalna vlast u obliku gradonačelnika Domitrovića, nazočila je nažalost Pupovčevom pokušaju krivotvorenja povijesti i to zdušno i pomalo nespretno pohvalila. S druge strane, sve ogulinske političke stranake, sakrile su se u mišje rupe, i gromoglasnom tišinom sve prešutile zabijajući glave u pijesak.

Braniteljske udruge, čiji su pripadnici svjedoci vremena i time znaju da Pupi krivotvori povijest, identično su reagirale gromoglasnom tišinom, i na taj način prešutno odobrile Pupijevo krivotvorenje povijesti Domovinskog rata.

Tako da nažalost, moramo reči, Pupi uspio si. I svaka Ti čast.

Drugi junak, naš Rade  iz Jasenka, uoči VRA “Oluja” , iskazao je svoj stav i mišljenje degutantnom objavom, koja je kako za sve Hrvate, tako i za 10 tisuća Srba koji su bili u Domovinskom ratu, u najmanju ruku uvreda. 

Taj stav i mišljenje niti je istinito, niti je točno, a o protuzakonitosti istog je veliki teret.

Mi smo svoj stav i mišljenje iznijeli i objavili. Isto i bloger N. Magdić.

I lokalne političke stranke isto su reagirale i to na sebi svojstven način –  reagirale su bez ijedne riječi „gromoglasnom tišinom“ i s glavom u pijesku. Kao da se to njih ne tiče. Tako se gospodo ne vodi politika i ne čuvaju tekovine Domovinskog rata.

Nažalost, identično su reagirale i sve braniteljske udruge s našeg područja. Nepoznat je razlog njihove šutnje i ako bi se upravo njihov glas, prvi trebao čuti.

Institucije države za sada, isto tako „gromoglasno šute“.

Sagledavajući ovo, mi smo svoj stav i mišljenje iznijeli u nekoliko navrata, a taj stav je totalno suprotan od od stavova Rade i Pupija. Za sve ostale je zavladala gromoglasna tišina.

Tako da, dragi naši Rade i Pupi, uspijeli ste u svojim nakanama. Imate svoj stav i zastupate ga. Vi dobro znate i time manipulirate, da devet puta objavljena laž, deseti puta postaje istina.

Budite i dalje svoji, slavite i iskrivljujte povijest, obilježavajte takvu povijest i okrenite se budućnosti.

Svi gore nabrojani, Vas svojom šutnjom podržavaju.

VGPK

——————————————————————————————————————————————-

Nakon podužeg vremena, o ovoj temi oglasili su se i iz HČZ -Časnik Ogulin. Njihov stav možete pogledati na https://www.facebook.com/casnik.ogulin.

HRVATSKI casnicki zbor

Stavovi izneseni u kolumni osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Ogulin.eu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime