Davor Filipvic HRV HRT
foto: HTV/HRT

Svih petero osumnjičenih da su malverzacijama s plinom Inu oštetili za više od milijardu kuna ostaju u pritvoru. U Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja u 9 sati počeo je sastanak s Upravom INA-e koji je sazvao ministar gospodarstva Davor Filipović. U srijedu će se održati sastanak s Nadzornim odborom.

Uoči sastanka s upravom INA-e ministar gospodarstva Davor Filipović najavio je pokretanje izvanredne revizije plinskog poslovanja u INA-i. Osvrnuo se i na prozivke da je on 4 mjeseca bio član NO Ine i koji ovaj slučaj povezuju s tim.

– Takve moram razočarati jer je sporni ugovor s OMS-om potpisan dva mjeseca prije mog imenovanja u NO. A sve se događalo od sredine 2020. godine. Poznato je tko je u tom razdoblju bio na čelu NO-a i Uprave Ine i tko su bili članovi, kazao je Filipović. Dodao je kako nije podržao usvajanje zapisnika sa sjednice NO-a na kojoj su se usvajali planovi za poslovanje INA-e u 2022. godini.

Na današnjem sastanku, naglasio je – očekuje od Uprave INA-e detaljno obrazloženje, a zatražit će i izvanrednu reviziju plinskog poslovanja INA-e za godine 2020., 2021. i dio 2022. Jako je važno, dodao je – da ta revizija analizira sve ugovore INA-e kao i uvjete po kojima su ti ugovori potpisivani. Dodao je kako će se obaviti i revizija internih kontrola. Kazao je kako osobno nije imao nikakvih saznanja o ovim pitanjima, te naglasio da je “imovina blokirana što znači da sustav funkcionira”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime