marib7

Srebrne medalje za VK Karlovac osvojili Jarnjević, Romčević i Plavetić

Veslaški klub Dravske elektrarne Maribor bio je domaćin 44. MEDNARODNE VESLAŠKE REGATE održane na Bresterniškem jezeru u slovenskom Mariboru koja je okupila 328 veslačica i veslača iz 24 domaća i strana kluba te predstavnika hrvatske izborne vrste.

Mladi iz Veslačkog kluba Karlovac nastupili su po prvi puta na inozemnoj regati te osvojili 3 druga mjesta (srebrne medalje) i jedno četvrto, “za dlaku” treće  i svi su nastupili u disciplini samac u kategorijama kadeta B i juniora B.

Natjecatelji su bili Tin jarnjević, Roman Romčević, Maja Plavetić i Jakov David Vuković. Tako je Maja veslala među 13 prijavljenih posada, Tin i Roman među 24 prijavljenih posada, a Jakov David među 17 posada te se veslalo, kako je naveo organizator, po jednakovrijednim  grupama. Prvu trku veslala je kadetkinja B Maja Plavetić koja je svojim nastupom zaradila  srebrnu medalju u zanimljivoj utrci gdje je kao druga ušla u cilj nepune 4 sekunde iza prvoplasirane veslačice iz slovenskog Nautilusa. Maja je  mlada i  vrijedna i od nje se u budućnosti još puno toga očekuje.


Sljedeći je nastupio junior B Tin Jarnjević koji je odveslao odličnu utrku s vrlo dobrim prolaznim vremenom, stigavši na cilj isto drugi iza veslača s Bleda. Svakako je dokazao da sve više napreduje i potvrdio svoje prolazno vrijeme s državnog prvenstva te ukoliko nastavi marljivo trenirati, od ovog veslača se već sada mogu  očekivati zanimljivi rezultati. Vrlo ugodno je iznenadio Roman Romčević, koji također pokazuje napredak u odnosu na prošlo razdoblje. Ušao je u cilj drugi te s ponosom preuzeo treću srebrnu medalju za naš klub. Roman je vrlo motiviran te klub uz Tina  svakako ima očekivanja i od Romana u sljedećoj godini. Posljednji je nastupio mladi kadet Jakov David Vuković koji je za manje od dvije sekunde izgubio treće mjesto i medalju i zauzeo 4. mjesto. Njegova utrka je bila definitivno najuzbudljivija, jer se radilo o 4 natjecatelj koji su bili svi u razmaku 3 i pol sekunde, no veslanje je takav sport gdje je i stotinka važna. Jakov David je izveslao utrku iznimno borben, ali zbog bržeg starta, ponestalo mu je dodatne snage za finiš.

Uspješnu ekipu predvodio je predsjednik Tihomir Jarnjević koji ne krije oduševljenje djecom, trenerima, medaljama i budućnošću.

-Ekipa me je danas oduševila. Oni su toliko predani, ozbiljni i uporni da rezultat jednostavno mora doći. Danas su svi pokazali da se na njih itekako može računati. Velik je to ponos za tek “upogonjeni” klub. Još ima djece koja zaslužuju nastupati na regatama, no kako je bilo ljeto, za regate treba trenirati, tako da možemo svi očekivati puno medalja i dobrih rezultata iz našeg  veslačkog kluba čim se redovno krene s treninzima. Interes za veslanje nam je iznimno bitan i jako nas veseli što se sve više djece želi baviti sportom, u našem slučaju veslanjem -zaključuje Jarnjević.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime