Kodius

Kodius nudi svim gradovima i općinama u Hrvatskoj besplatnu aplikaciju koja pomaže u štednji električne energije i da pritom ne stvara nikakve dodatne troškove. 

Zagrebačka IT tvrtka pokrenula inicijativu s ciljem olakšavanja i smanjenja troškova upravljanja javnom rasvjetom u hrvatskim gradovima i općinama.

Kako se sve veći broj jedinica lokalne samouprave susreće s porastom troškova električne energije, Kodius je odlučio besplatno ustupiti aplikaciju Gosjar svim zainteresiranim subjektima kako bi lakše upravljali sustavom javne rasvjete.

Navedena aplikacija nudi opciju topologije koja korisnicima omogućava pregled potrošnje električne energije po pojedinom mjernom mjestu.

Grad Zagreb aplikaciju već koristi više od 12 godina. Osim što prati potrošnju, aplikacija može evidentirati i prijaviti kvar, omogućava pregled statistike o popravcima, broju kvarova, utrošenim rezervnim dijelovima.

Uz Zagreb, interes za korištenje aplikacije iskazali su gradovi Omiš i Oroslavje te općine Jasenice, Stankovci i Gradina. Direktor Kodiusa Krešimir Bojčić poziva sve zainteresirane da se slobodno jave kako bi im ustupili aplikaciju.

Vrlo je intuitivna i jednostavna za korištenje, a može uvelike olakšati svakodnevni rad na javnoj rasvjeti i pomoći kod kontrole troškova, kazao je za Netokraciju direktor Kodiusa Krešimir Bojčić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime