Svjetskog dana učitelja

Povodom Svjetskog dana učitelja jučer je u Gradskoj knjižnici i čitaonici održan okrugli stol sa zanimljivom temom „Učitelji i škola nekada i danas“.

Svoja iskustva i sjećanja na dane kada su bili nastavnici u ogulinskoj Gimnaziji podijelili su umirovljeni nastavnici škole – prof. Višnja Lipošćak, prof. Naranča Dadasović, prof. Ignacije Abramović, prof. Nikola Cindrić i prof. Ivan Tironi. Voditelji i moderatori razgovora bili su nekadašnji učenici škole, a danas novinari Radio Ogulina, Mihaela Milanović Poljak i Dubravko Dragičević.

Čuli smo sjećanja dragih nastavnika o položaju nastavnika nekada, odnosu roditelja prema nastavnicima, odnosu učenika prema svojim obavezama i zadacima, iskustvima s prepisivanjem, problemima s ocjenjivanjem kao i mnoge anegdote iz bogatog radnog vijeka naših umirovljenih nastavnika, a pitali smo ih i kako provode umirovljeničke dane te odlaze li na okupljanja svoje generacije maturanata.

Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana organizirala je ovaj okrugli stol na sam Svjetski dan učitelja želeći, kako je spomenuo ravnatelj prof. Hrvoje Magdić na početku, iskazati zahvalnost svim učiteljicama i učiteljima, nastavnicama i nastavnicima, profesoricama i profesorima koji su u našim životima ostavili traga i kojih se uvijek rado sjećamo, ali i progovoriti o današnjem položaju učitelja kada su izazovi učiteljskog poziva veći nego ikada prije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime