bikeline neso 1
Foto: N. Magdić, Početak Šetališta Krlenac. Ako teren odgovara, tu bi bila startna pozicija našega bajklajna.

Zaputim se neki dan u jednu laganini šetnjicu, i na zavoju, kod Jankovog mlina, trojica buše stijenu. Grmi, praši, dere se agregat, čuje se po cijelom gradu. Naravno da me zanima što rade, i znatiželjan ih pitam u čemu je stvar.

„Bušimo stenu gospon“.

„Je vidim, a zakaj“, ušaltam se ja u trenu, na zagrebačko/zagorski špreh.

„Tu buju nekaj delali pa mi moramo vidit kakaf je teren. Neku žicu budeju razvlekli i po njoj se hitili u tu rupu.“

Sada se ubacuje jedan, malo pametniji i objašnjava:

„To vam se gospon zove ziplajn. Razvleče se sajla, i onda se mulci hitiju po njoj dole. A to vam se skupo plaća. Bude tu penez“.

Gledam ja malo, baš ne kužim ziplajn, ali nekako mi čudno. Nit ima visine, niti dužine. I pitam prijatelja koji je „tu doma“, sve zna. Vozio ziplajn, skakao s Masleničkog mosta Bungee jumping a svako malo visi na Paklenici s neke stijene. I objasni mi u čemu je stvar.

Tko god ima i malo uvjeta, gradi zipline. Zgodan detalj u turističkoj ponudi. Pri tome ima zaista impresivnih predjela, od čije ljepote zastaje dah. I mi smo si zacrtali izgraditi tako nešto, ali ipak, malo drugačije. Za to nam je jedini, najbolji i najbliži, Đulin ponor. I nećemo raditi zipline već, bikeline. Tako su mi barem rekli. Nemojte me držati za riječ. Bajklajn je isto ko zip lajn, samo se po žici voziš biciklom. Prva točka bila bi na početku Šetališta Krlenac, zatim bi žica išla ispod mosta a cilj bi bio u Parku izviđača. Na slici vidite kako to izgleda. Ni malo prijatno. Pita me prijatelj:

„Češ se vozit ako se to napravi“.

A ja mu kratko:

„Lud jesam al ne tulko“.

E sada, što će od svega biti, nemam pojma. Iz Grada još nikakva informacija. A ako taj projekt zaživi, rezerviram prvu vožnju za moju suprugu. Sa željom da sajla ima veliku tvorničku grešku !!!  Da se i meni konačno, malo posreći.

Stavovi izneseni u kolumni osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Ogulin.eu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime