Sinoć je, 18. studenoga u Ogulinu obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Nakon 18 sati i svete mise u crkvi Svetoga Križa građani, predstavnici Braniteljskih udruga ogulinskog kraja, civilnih udruga i predstavnici Grada uz kratku molitvu koju je vodio ogulinski župnik Nikola Prša, zapalili su lampione na Trgu hrvatskih rodoljuba.

Pridružili su im se članovi Dječjeg gradskog vijeća predvođeni voditeljicom Ljerkom Salopek Bacanović, predsjednicom DND Ivonom Rendulić koji su pripremili kratki prigodni program. Također, zbor Župe Sv. Križa izveo je nekoliko prigodnih pjesama.

Zid Frankopanske kule ukrasio je vukovarski Vodotoranj, za čiju je projekciju zaduženo Društvo pedagoga tehničke kulture.

Članice Zajednice žena HDZ Katarina Zrinski Ogulin i članovi HDZ, predvođeni predsjednicom Anđelkom Salopek, također su jučer na trgu hrvatskih rodoljuba zapalili svijeće za sve poginule, nestale i stradale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

Predstavnici svih razreda Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana, učenici Osnovne škole Ivane Brlić- Mažuranić, učenici OŠ Josipdol i Učeničkog doma obilježili su Dan sjećanja na školskim dvorištima ili na trgu. Zapalili su lampione i odali su počast svim poginulim braniteljima i herojskom gradu Vukovaru te su kroz niz aktivnosti učili o događanjima 1991.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime