Nakon natječaja Ministarstva branitelja rad učenice Učeničkog doma Ive Augustinović našao se među odabranim objavljenim kratkim pričama o Domovinskom ratu.

učenički dom Ogulin

Na natječaju Ministarstva hrvatskih branitelja za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u RH, objavljena je i priča Put u Nepoznato učenice Učeničkoga doma Ogulin Ive Augustinović, čija je mentorica Dinka Dimitrijević-Salopek, prof.

Priče su objedinjene u knjizi Priče iz Domovinskog rata iz pera srednjoškolaca. U knjizi, mladi ljudi pokazali su talent u kratkoj književnoj formi, ali i promicanje vrijednosti Domovinskog rata i njegovih žrtava.

– Silno smo ponosni na našu učenicu Ivu čiji je odabir bio – ne zaboraviti ali isto tako što smo jedini učenički dom u Hrvatskoj koji je spomenut u ovoj knjizi. Treba svakako zahvaliti i Ivinim roditeljima ali i profesorici hrvatskog jezika, Valentini Ceranić, prof., koji su svaki na svoj način pridonijeli stvaranju ove priče, kazali su iz Učeničkoga doma Ogulin na svojim mrežnim stranicama.

Četvrti po redu Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj bio je otvoren od 14. veljače do 16. ožujka 2022. U otvorenom roku ove je godine zaprimljeno 135 kratkih priča o Domovinskom ratu. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime