Karlovačka županija

I Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost” iz Ogulina ostvarila je financijska sredstva za financiranje plaća zaposlenika koje je osigurala Karlovačka Županija.

Karlovačka županija temeljem Javnog poziva sufinancira provedbu druge godine trogodišnjeg programa Udruga temeljem Javnog natječaja za financiranje institucionalne podrške organizacijama civilnog društva koje se bave društveno osjetljivim skupinama za razdoblje od 2022. do 2024. godine. 

Ugovore, ukupne vrijednosti 59.061,64 eura, organizacijama civilnog društva podijelila je županica Martina Furdek Hajdin i naglasila zahvalu svima koji profesionalno, a mnogo puta i volonterski pomažu društveno osjetljivoj skupini društva da svi budu integrirani u društvo i mogu kvalitetno živjeti. “Drago mi je što je ovaj program obuhvatio veći broj udruga, među kojima su neke koje su po prvi puta ostvarile financijska sredstva Karlovačke županije. Svugdje oko nas žive osobe s određenom bolesti ili hendikepom i na to ne smijemo zatvarati oči. Naša je dužnost napraviti sve da mogu odrastati i živjeti kvalitetno, sretno i mirno, kao aktivni sudionici našeg društva.“, istaknula je županica Martina Furdek Hajdin.

Financijska sredstva za financiranje plaća zaposlenika Udruga ostvarile su: Zajednica udruga HVIDR-a Karlovačke županije, Udruga Milosrđe – Centar za beskućnike, Ženska grupa Korak Karlovac, Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, Udruga gluhih i nagluhih, Društvo multiple skleroze Karlovačke županija, Udruga Jak kao Jakov, Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići, Udruga Frendofon te Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost. Na ovaj način Karlovačka županija pomaže u jačanju kapaciteta Udruga i olakšava im njihov rad. 

U ime organizacija civilnog društva, obratila se tajnica Društva multiple skleroze Karlovačke županije, Jasmina Slavnić i zahvalila Karlovačkoj županiji. “Mi svi koji radimo u udrugama i savezu, znamo da je to izuzetno težak i zahtjevan posao prepun stresnih situacija jer radimo sa društveno – osjetljivim skupinama društva te teškim životnim situacijama i pričama. Svi ponekad strepimo od financijskih sredstava jer se posao u udruzi ne može svesti na tek usputni posao. Hvala od srca županici i cijelom timu što vjerujete u naš rad i dajete nam podršku.”

Prilikom podjele ugovora tajnica Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije Veronika Lendler zahvalila je županici na lijepim riječima i naglasila kako je mir u radu upravo ono što im je najvažnije. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime