Učenici Obrtničke i tehničke škole Ogulin Božica Piršljin i Tin Vujasin kao predstavnici svoje škole, sudjelovali su u aktivnosti Karlovačke županije “Doručak s mladima”, koja je provedena kao neformalno druženje mladih i županice Martine Furdek Hajdin.

Na druženju županice s mladima sudjelovali su učenici srednjih škola s područja Karlovačke županije, studenti karlovačkog Veleučilišta, predstavnici Udruge Carpe Diem te Savjeta mladih Karlovačke županije. Uz županicu, ispred Karlovačke županije nazočili su pročelnica UO za školstvo Marija Šćulac sa suradnicima te pročelnik ureda županice Bernardo Pahor sa suradnicima.

U ugodnom razgovoru, mladi su otvoreno predložili županici što im nedostaje, a gdje ima mjesta za napredak. Neke od konkretnih ideja koje su predložene su potreba za organiziranjem priprema za maturu, pronalazak prostora za druženje mladih, teme za unapređenje društvene zajednice, a prvenstveno sudjelovanje mladih u njoj.

Županica Martina Furdek Hajdin mlade je podsjetila na sve dosadašnje mjere kojima Karlovačka županija pomaže mladima, od stipendija, sufinanciranja javnog prijevoza, organizacija županijskih natjecanja, ali i onih kojima se osigurava bolji standard ustanova. Također, najavljene su i buduće aktivnosti od kojih valja spomenuti povećanje visina stipendija za učenike i studente, osiguravanje školskih sportskih dvorana uz svaku matičnu školu i slično.

U ovom ugodnom druženju razgovarali su o temama afirmativnim za društveno – korisno djelovanje s naglaskom na unapređenje života mladih, razvoj obrazovanja, sportskih, kulturnih i ostalih aktivnosti, poticanje mladih na volonterske aktivnosti i humanitarni rad, ekološka svijest, teme za unapređenje društvene zajednice, a prvenstveno sudjelovanje mladih u njoj.

Bila je ovo izvrsna prilika da se ideje i glas mladih čuju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime