Ogulinska Gimnazija među jedinim na popisu, a da nije u velikom gradu ili županijskom središtu. Prošlogodišnji 4.b razred na visokom je 14. mjestu iz Hrvatskog jezika i 22. mjestu iz Matematike u državi.

hrvoje magdic i Gimnazija 1

Kako je objavila Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana Ogulin, Jutarnji list u ponedjeljak je objavio tekst pod naslovom „Ovo su najbolje gimnazije u Hrvatskoj“ u kojem se analiziraju i istražuju rezultati prošlogodišnjih učenika završnih razreda na obaveznim ispitima Državne mature (Hrvatski jezik, Matematika, Engleski jezik).

Jutarnji je objavio popis 30 najboljih gimnazija u Hrvatskoj, a Gimnazija Ogulin našla se u tom odabranom društvu i to na odličnom 26. mjestu! Uzeti su u obzir prošlogodišnji rezultati učenika završnih razreda i jezične i opće gimnazije.

-Ovo je još jedan dokaz izvrsnog rada u našoj školi kao i odlične pripreme učenika za Državnu maturu te upis na fakultete. Dokaz je to i kako Ogulin ima školu koja stoji ravnopravno uz gimnazije iz velikih gradova i županijskih središta (samo se 6 gimnazija izvan tog kruga našlo na popisu 30 najboljih), kazao je ravnatelj Hrvoje Magdić.

Još je zanimljiviji podatak koji se dobije kada se gledaju pojedinačno svi gimnazijski razredi prošlogodišnjih maturanata (ukupno 225 u Hrvatskoj obuhvaćenih istraživanjem). Na toj ljestvici prošlogodišnji je 4.b razred opće gimnazije na visokom 14. mjestu iz Hrvatskog jezika i 22. mjestu iz Matematike u državi.

Istraživanje je obuhvatilo 144 škole koje provode gimnazijske programe i ukupno 225 gimnazijskih odjela u tim školama (opća, jezična, prirodoslovna, prirodoslovno-matematička itd.). Koristili su se službeni podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime