gradsko vijeće Grada Ogulina

Nakon posljednje sjednice Gradskoga vijeća, HDZ Ogulin oglasio se vezano za donošenje akta, pravilnika i statuta navodeći da se kroz zadnjih nekoliko sjednica oni donose izvan zakonskih rokova.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti i nadamo se da će Gradonačelnik, kroz odgovor HDZ-u putem našega portala kroz zahtjev za ispravkom informacije koji ćemo objaviti, ovoga puta i konkretno odgovoriti na pitanje.

“ZNATE LI DA SDP-ovi VIJEĆNICI PODRŽAVAJU I SVOJIM GLASOVIMA DONOSE AKTE, PRAVILNIKE I STATUTE PRORAČUNSKIH KORISNIKA IZVAN ZAKONSKIH ROKOVA?

Na pretprošloj sjednici Gradskog vijeća održanoj 8.prosinca 2022.godine svi SDP-ovi vijećnici podržali su Prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Statuta Dječjeg vrtića Bistrac Ogulin koji je donesen izvan zakonskog roka. Zakon o predškolskom odgoju stupio je na snagu 28.svibnja 2022. godine te se u roku 6 mjeseci moraju uskladiti svi Pravilnici, Akti i naravno, u 6 mjeseci treba se donijeti i novi Statut.

Rok je bio 28.studeni 2022. te iako su HDZ-ovi vijećnici upozorili gradonačelnika Domitrovića i predsjednika Gradskog vijeća na nepoštivanje zakonskih rokova, SDP-ovi vijećnici, kao guske u magli, bez ikakvih komentara, podržavaju donošenje Statuta Dječjeg vrtića Bistrac, naravno, većinskim brojem glasova. Tada, isto tako, SDP-ovi vijećnici glasaju i većinskim brojem glasova donose Plan djelovanja u području prirodnih nepogoda za 2023.godinu, ponovo izvan zakonskog roka. Pravilnik je trebalo donijeti do 30. studenog 2022.godine, ali SDP-ovi vijećnici ne čitaju materijale i ne poštuju zakonske rokove iako su HDZ-ovi vijećnici upozorili na sjednici Gradskog vijeća na ponovno nepoštivanje zakona. Očito da pojedini gradski Odjeli nemaju kompetentne pročelnike koji trebaju voditi računa o zakonskim rokovima.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, opet ista priča. SDP-ovi vijećnici podržavaju i većinskim brojem glasova donose Odluku o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece u Dječji vrtić Bistrac Ogulin o čemu je Upravno vijeće vrtića trebalo misliti u studenom 2022.godine. HDZ-ovi vijećnici opet upozoravaju na donošenje Odluke izvan zakonskog roka, ali SDP-ovi vijećnici i gradonačelnik Domitrović ponovo podržavaju donošenje Odluke izvan zakonskog roka. Pitamo se zna li predsjednik Gradskog vijeća što potpisuje kada vijećnicima šalje Saziv sjednice Gradskog vijeća? Očito da ne zna niti on, niti SDP-ovi vijećnici koji ne čitaju dobivene materijale za sjednicu Gradskog vijeća, a plaćeni su novcem građana da čitaju i da rade u skladu sa zakonom.

Jedino kada treba donijeti Odluku o određivanju osnovice i koeficijenta za obračun plaće gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika kojim im se povećava plaća, tada podržavaju Odluku temeljem Prijedloga Zakona koji još dan danas nije donesen.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime