Obrtničkoj školi Ogulin
foto: Facebook OTŠ Ogulin

Radionice koje promoviraju deficitarna zanimanja među osnovnoškolcima s područja Ogulina održavaju se u Obrtničkoj školi Ogulin u sklopu projekta Karlovačke županije KaRADDAR.

Obrtnička i tehnička škola Ogulin sudjeluje u provedbi projekta KaRADDAR kojeg je organizator Karlovačka županija. Cilj projekta jest promidžba deficitarnih zanimanja i općenito obrtničkih zanimanja.

U školi se subotom provode radionice koje učenicima drže nastavnici Patrik Poljak i David Fabijan.

Regoč osvjetljava put

Radionice se provode u tri grupe. U prvoj su grupi sudjelovali učenici OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin i OŠ „Josipdol“. Prva radionica održana je 12.studenog 2022. U drugoj su grupi sudjelovali učenici Prve osnovne škole Ogulin, a u trećoj će sudjelovati učenici PŠ Zagorje i to 18.ožujka 2023.

Bit će održano ukupno petnaest radionica pod nazivom Regoč osvjetljava put. Naime, ono čime se učenici bave u sklopu navedenih radionica jest izrada solarne svjetiljke u obliku Regoča. Još je važno napomenuti da je za provedbu radionica bila potrebna suradnja više struka naše Škole – CNC operatera, stolara, elektrotehničara, strojobravara i vodoinstalatera.

Šezdeset i devet učenika u projektu

Šezdeset i devet učenika škola s područja Karlovačke županije polaznici su ovogodišnjeg programa KaRADDAR, programa koji je usmjeren prema potrebama tržišta rada i deficitarnim zanimanjima, a provodi se u sklopu upisne kampanje Karlovačke županije. Nositelj mu je Karlovačka županija, a partner Grad Karlovac.

Kroz interaktivne sadržaje i predavanja stručnih predavača, učenici se upoznaju s deficitarnim zanimanjima. Uz praktičan rad unutar praktikuma, organizirani su i posjeti tvornicama, poduzetnicima i proizvodnim pogonima

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime