Prvog dana škole nakon uskršnjih praznika, učenici Medicinske škole Karlovac su – podstanari. Smješteni su u Šumarsku i drvodjeljsku školu Karlovac te u Gimnaziju, jer u njihovoj školi počinje cjelovita obnova nakon potresa.

Posao vrijedan 2 milijuna eura dobila je tvrtka AB gradnja, a trebao bi završiti do 30 rujna 2025. godine.

Karlovačka županija je kvalitetnom prijavom za cjelovitu obnovu, iz Fonda solidarnosti i Mehanizma za otpornost i oporavak u cijelosti  osigurala potreban novac. Međutim,  to neće biti dovoljno, jer škola će ići i u dogradnju. Stoga će županija, kao osnivač, novac osigurati i iz drugih izvora, a bude li potrebno i kreditno će se zadužiti, rekla je županica Martina Furdek Hajdin.

Ovo je budućnost mladih u našoj županiji. Nema u Hrvatskoj ovakve lokacije gdje je nadomak škole bolnica, da djeca mogu imati praksu u neposrednoj blizini. Ovakav potencijal same lokacije bilo bi šteta ne iskoristiti. Proširenjem će škola dobiti i nove kabinete, moći će upisati učenike i u nova zvanja koja su deficitarna“, naglasila je županice Furdek Hajdin.

Ravnateljica škole Jasminka Štajcer najavila je da, nakon obnove i proširenja, škola planira upisati učenike u novi smjer, laboratorijski tehničar, a pokrenut će i obrazovanje odraslih. Zahvalila je školama koje su pomogle pri preseljenju i primile učenike Medicinske škole.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime