domitrovic hrt

Ne pratim baš nešto DPZ ( društveno politička zbivanja ) u našem gradu. Tko, koga, zašto, gdje, kada, kako, s čim. Jednostavno sam zasićen merifetlucima kojima svjedočimo. No s vremena na vrijeme, bacim pogled na Ogportal. Bivše kolege su na izvoru informacija, profi odrađuju svoj posao i rijetko im što promakne. Sada, ne znam jesam li ja propustio vidjeti, ili oni ništa o Grumfu i njegovu putovanju u Kinu napisali nisu.

Pogledam face, jer me lakoćom tema opušta i ponešto dignem na svoj profil. Malo rjeđe, jer sam i lijen, a mogu reći i neodgovoran, pogledam blog „Ogulin u srcu“. Na postu s temom poplave – „Poplava – još jedno naporno noćno dežuranje“, nakon nekoliko tematskih komentara o Dobri, čišćenju kanjona i retenciji, odjednom pitanje o nekakvom boravku gradonačelnika u Kini !!! Nisam u toku, nemam pojma o čemu čovjek piše, opet nekakvo trolanje pomislim, ali na taj komentar nadovezaše se i drugi. Otvorim Ogportal, oni sve znaju – o tom ništa. Tiha misa. Nitko nema pojma o razlogu ekskurzije Grumfa, putevima Marka Pola. Jeli možda išao na kineski specijalitet – Pekinšku patku uz mandarinske palačinke. Niko da se zapita u čemu je stvar. Ništa ne znaju ni Mosad, ni KGB, ni CIA. O putu svog čelnika, od skoro 10 tisuća kilometara u jednom pravcu, ni u ogulinskom SDP-u se nisu pohvalili. Ni njihovi pioniri na društvenim mrežema. Ni Bananko. A u HDZ-u se nisu zapitali u čemu je stvar. A kao oporba, trebali su. Udba nema pojma. Ni DORH. Ni USKOK. Ni onaj obični, ni onaj Senjski. Nitko nema pojma. Enigma. Nedoumice.

Komentator Milan, na blogu „Ogulin u srcu“, ulazi u meritum stvari i pita:

Milan 2023-05-18 14:39

„Tko plaća sve te dane u provedene u Kini i koliko će koštati njegov boravak? Molit ćemo sve račune na vidjelo. Tko je još s njim, tko plaća troškove ostatka ekipe i kojim dobrim povodom je otišao baš u Kinu? Zanimljivo, zagonetno putovanje. Biti će para“.

Za putovanje našeg Grumfeka u Kinu, zanimao se i gradski vijećnik DP-a, Marin Puškarić. Iz gradske mu uprave odgovaraju:

„Poštovani, nastavno na Vaše pitanje, a vezano uz put gradonačelnika Dalibora Domitrovića u NR Kinu, ovim putem dostavljamo Vam odgovor kako je putovanje platilo Ministarstvo gospodarstva NR Kine i ne posjedujemo navedene račune jer je plaćanje vršeno direktno od strane navedenog ministarstva“.

U svemu, postavljeno je i pitanje sukoba interesa. Jer zašto bi Kinezi nekome plaćali put od 19 tisuća kilometara i 12 dana boravka. Radi li se tu o poklonu. Je li gradonačelnik išao sam. Je li u Kini boravio privatno ili kao dužnosnik. Koji je razlog njegova boravka u Kini. Je li išao službeno, ili, kako u šali kaže jedan komentator, da mu „rit vidi puta“.

Treba se podsjetiti, da je nedavno u Ogulinu boravio Veleposlanik NR Kine Qi Qianjin, kojom prilikom se govorilo o gospodarskoj suradnji između NR Kine i grada Ogulina !!!. Veleposlanik Qi Qianjin, posjetio je i tvrtku Bjelin, koja svoje proizvode plasira i na kinesko tržište.

I sada, u nedostatku pravih informacija, kreće priča kako je tvrtka koja u Kini plasira Bjelinove proizvode, u stečaju. A samim time, u nezavidnoj se situaciji našao i Bjelin. Nešto očito ne štima, jer ukinuli su treću smjenu i otpustili neke radnike.

I sada se vraćam na svog omiljenog političara, dragog mi Grumfeka .  Je li on u Kinu išao Pro bono, onako, za opće dobro, čemu bi se ja priklonio, ili je nešto drugo u pitanju. A što ?.

Vrijeme je da građanima Ogulina, gradonačelnik da pravi odgovor. Jer ako se u njemu sklonim medijima, koje čvrsto drži pod kontrolom, prati svaki njegov i najsitniji korak, onda je neshvatljiva šutnja o ovom putovanju u daleku Kinu. Na kraju krajeva, objasniti javnosti o čemu se radi, gradonačelnikova je dužnost.

Da ne tračamo, ko stare babe po birtija.

28. 5. 2023.

Nebojša Magdić

Stavovi izneseni u kolumni osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Ogulin.eu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime