festival bajki CC TZ Og 1

Ovaj vikend održava se Ogulinski festival bajke. 18. po redu. Punoljetan. Ideja bivše direktorice Turističkog ureda Ankice Puškarić, pokazao se je kao pun pogodak.

Iz godine u godinu, festival je sve uspješniji i odavno je prešao granice grada. Sada je to, hajde da se malo pohvalimo, projekt priznat u čitavoj Hrvatskoj. I gosti iz čitave Hrvatske dolaze nam u posjet.

Tijekom ove trodnevne manifestacije, kao i prethodnih godina, Ogulin se pretvara u maštovite i bajkovite prizore na svakom koraku. Na žalost, zbog nestabilnog vremena, mnoga se događanja neće održati na poznatim scenama poput Regoča,  Đulina vrta, Neve Nevičice, Stribora,  Potjeha i Jagora, već kako se navodi na službenom stranicama OFB – Program 18. Ogulinskog festivala bajke zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta  ⛈️preseljen je na nove lokacije u zatvorenom prostoru:

„Dvorana Ivica Cindrić Piva, Josipa Bana Jelačića 1 i POU Ogulin: ulaz Trg Petra Stipetića 1 ulaz Ul. Ivana bana Mažuranića“.

Tu je niz predstava kao Šareni svijet, Basne za nas danas kazališta Prijatelj, Začarana ljepotica Ukrajinske zajednice Grada Zagreba, „Majčina priča Šume Striborove“ i mnoge druge lutkarskog kazališta Za bregom iz Zagreba, predstava „Ne može koju će izvesti Boom! Teatar , također iz Zagreba, kao i plesnu predstavu Kako si?“ zagrebačke plesne škola Alegria.

Što se tiče kreativnih radionica, tu je tradicionalno oslikavanje lica u motivima likova iz bajki, a svakako se ističe i radionica Vilinski kutak već stalne gošće Kate Škugor iz Vodica, drveno-staklena priča, Čarobne riječi vile Kosjenke koju provodi Udruga žena Ogulin, Maštanje u bojama ogulinskog likovnog društva Frankopan, Mala škola novinarstva, Reciklažna gradionica, kao i izrada vilinskih vjenčića te radionica izrade lutaka od vune, uz mnoge druge na programu.

One najmlađe posebno veseli pripovijedanje bajki. Ove godine djeca će moći poslušati Bajkopripovjedalicu Ane Bilić iz Šibenika, najljepše narodne bajke naše Sabine Gvozdić, ali i narodne bajke Marine Đorđević iz sarajevskog Udruženja Bajka. „Sunce, mjesec i zvjezdice“ ispripovijedat će Jasna Held iz Dubrovnika, a novost je i kreativno pripovijedanje bajke „Papirnata haljina“ pripovjedačice Sandre Gorete, članice Društva hrvatskih pripovjedača.

Dakle,  i ovaj puta iznimno bogat izbor i svako će pronaći nešto za sebe. Čestitke vrijednim organizatorima. Učinili su sve samo na vrijeme nisu mogli utjecati. Prognoze baš nisu sjajne, ali, ponekad ni točne. Nadajmo se ipak koliko toliko lijepom vremenu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime