Nešo Ogulin u srcu

1. gardijska brigada Tigrovi, pred pet godina obilježila je četvrt stoljeća od njihova dolaska  u Ogulin, a u subotu, 17. lipnja, svečano će se obilježiti 30. godina dolaska na Ogulinsko bojište. Organizator je Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ Zagreb, uz podršku Grada Ogulina.

Kako se navodi u Pozivnici, svečanost će početi u 10 sati Sv. Misom u Župnoj crkvi Sv. Križa. Potom će, u 11 sati, u Pučkom otvorenom učilištu, bit priređena svečana akademija. Od 13,oo do 14,oo sati slijedi Mimohod, u kojem pod ratnim zastavama sudjeluju veterani 1. gardijske brigade „Tigrovi“, veterani naše 143. brigade HV i Domobranske bojne Ogulin, pripadnici djelatne bojne „Tigrovi“, pripadnici Policije i ostali pripadnici veterana Domovinskog rata. Nakon toga, kod spomenika poginulim braniteljima na Trgu hrvatskih rodoljuba, slijedi polaganje vijenaca i paljenje svijeća te prigodna obraćanja. U dvorištu Frankopanskog kaštela planirano je zajedničko druženje.

Od 10 do 14 sati, kod Cesarovca, postrojba OSRH pripremiti će i prezentirati Taktičko tehnički zbor s prikazom pješačkog naoružanja Hrvatske vojske.

Na dan svečanosti, 17. lipnja, bit će besplatno parkiranje na javnim parkiralištima na području Grada Ogulina, a za vrijeme prolaska mimohoda bit će za promet zatvorena Ulica B. Frankopana.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici, priređena je izložba – „Ratni put 1. gardijske brigade Tigrovi“ , a moći pogledati do 20. lipnja.

2
Mimohod gradskim ulicama pred pet godina.
3
Program –  satnica.
4 1
Ministar Medved i ogulinski zet Lojz.
5
Zoran. Naš prijatelj i suradnik na radiju, kad nije bio na zadatku. Danas ga,  kao i još nekih kolega Tigrova, više nema. PUMB.

Stavovi izneseni u kolumni osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Ogulin.eu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime