Nakon kronometra ulicama grada i obnovljene brdske auto utrke Ogulinci uživali na stazi podno Kleka u 6. Formula Driveru u organizaciji AK Klek.

Prošli vikend, 26. do 27. kolovoza 2023. godine, Ogulinci i svi ljubitelji brzine i automobilskog sporta imali su priliku prisustvovati 6. Formula Driver Ogulin, Memorijal Ivica Kišasondi. Ova utrka koja se održava se na stazi Klek koja je ugostila preko 150 vozačica i vozača u više konkurencija najmasovnije domaće automobilističke discipline. Osim velikog interesa vozača, publika je također masovno popratila ovaj događaj. Oko Baze i uz stazu veliki broj gledatelja pronašlo je svoje mjesto za praćenje ovo utrke.

Organizatori, članovi Autokluba Klek pripremili su stazu na dionici od Baze prema Kneji, dugu 4.270 metara, s deset usporenja brzine. Ove godine gornji dio staze, tj prometnica koja se koja se pretvara u automobilističku stazu, uoči utrke nanovo je asfaltirana.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Auto kluba Klek Marijana Grgurića, trku je otvorio gradonačelnik Dalibor Domitrović.

U glavnoj utrci Formule Driver najbrži je bio Franco Giacomazzi iz Italije, gotovo 6 sekundi ispred Karla Pelicara iz AKORK Skok Racing i Marina Leša iz AK Pula Rovinj. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime