U organizaciji Ženske udruge Katarine Josipdol te uz sufinanciranje Karlovačke županije i pod pokroviteljstvom Općine Josipdol održana je VII. Seoska olimpijada – ženski susreti.

Žmikanje, utrka sa zavezanim nogama trkača, skakanje u vrećama, bacanje kamena s ramena, potezanje užeta, žaganje drveta, nošenje kante s vodom na glavi, skok u dalj i rušenje s grede discipline su Seoske olimpijade koja je proteklog vikenda održana u Josipdolu u kojoj su snage odmjerile ženske ekipe s našeg područja, ali i ekipe iz Slavonije, Gudovca, Slunja, Brinja, Karlovca itd.

U subotu, 26. kolovoza na Cerovniku je održana VII. Ženska seoska olimpijada – ženski susreti u organizaciji Ženska udruga Katarine Josipdol, pod pokroviteljstvom Općine Josipdol i Karlovačke županije.

Ovogodišnjim susretima nazočila je i županica Martina Furdek Hajdin, načelnik općine Josipdol Dragan Rudančić te načelnik općine Tounj Ivica Sopek.

Sudionice su snage odmjerile u 10 disciplina u tradicionalnim igrama poput štafete parova zavezanih nogu, skakanje u vrećama, nošenja ampera na glavi pomoću svitka, povlačenja užeta, žaganje drveta, rušenja na gredi, skoka u dalj i slično.

U ponudi je bilo i raznovrsnih domaćih proizvoda i ukrasa od lokalnih i susjednih opg-ova i udruga koji su bili izloženi na štandovima.

Nakon natjecanja prisutni su se počastili vojničkim grahom, zasladili se domaćim tradicionalnim kolačima, dok je glazbeni sastav uveseljavao prisutne dugo u noć.

-Cilj ovakvog okupljanja je da se kroz zabavu i smijeh osnaži povezivanje žena diljem naše županije, ali i Republike Hrvatske, kazale su organizatorice, žene iz Ženske udruge Katarine Josipdol.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime