U svečanom mimohodu dječjih folklornih skupina na 58. Vinkovačkim jesenima koje se održavaju do 17. rujna, ulicama i trgovima Vinkovaca u nedjelju je prošlo 60-tak kulturno-umjetničkih društava s više od 2000 malih čuvara tradicijske baštine krajeva iz kojih dolaze, a među njima i djeca, članovi KUD Klek Ogulin.

Članovi KUD-a “Klek” otputovali su i nastupili i ove godine na Dječjim Vinkovačkim jesenima. Dječje skupine, u subotu, 9. rujna nastupile su na središnjoj pozornici na Trgu Vinkovačkih jeseni, a u nedjelju su sudjelovali na svečanom mimohodu. U svečanom mimohodu dječjih folklornih skupina na 58. Vinkovačkim jesenima koje se održavaju do 17. rujna, ulicama i trgovima Vinkovaca prošlo je oko 2500 malih čuvara tradicijske baštine krajeva iz kojih dolaze.

Dječje vinkovačke jeseni jedna su od najstarijih priredbi Vinkovačkih jeseni, a održavaju se tradicionalno tjedan dana prije Svečanog mimohoda sudionika i revije konjskih zaprega u kojem će iduće nedjelje Vinkovcima proći članovi 70 folklornih društava iz Hrvatske i dijaspore koja njeguju izvorni hrvatski folklor.

Uz grb manifestacije, svečanu povorku predvodili su konjanici, te mažoretkinje. Prolazeći gradom mališani su povremeno zastajali te plesom i pjesmom posjetiteljima prikazali običaje i napjeve iz kraja iz kojeg dolaze.

Na Trgu Vinkovačkih jeseni održan je drugi dio Međužupanijske smotre dječjih folklornih skupina, a najmlađe je potom zabavljala mlada korčulanska glazbenica Domenica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime