Među državnim prvacima Karlovačke županije su i učenice Lucija Stipetić, Martina Gračanin i Dorotea Magdić s mentoricama Ivankom Matešić, Martinom Gračanin i Blaženkom Kurelac te mentor Ivan Vuković rodom iz Saborskog s učenicom iz karlovačke gimnazije.

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin organizirala je dodjelu priznanja za učenike Karlovačke županije i njihove mentore koji su na državnim natjecanjima i smotrama osvojili jedno od prva tri mjesta. Za državne prvake i njihove mentore Karlovačka županija osigurala je novčane nagrade. 

Iz Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana nagrađene su učenice Lucija Stipetić i Martina Gračanin iučenica Dorotea Magdić koja je bila spriječena sudjelovati u samoj podjeli. Učenici Gimnazije Ogulin u prošloj su godini sudjelovali na rekordnom broju državnih natjecanja i smotri, a najbolji rezultat postigla je Lucija Stipetić koja je postala državna prvakinja iz matematike, a dobitnica je i Oskara znanja. Martina Gračanin i Dorotea Magdić sudjelovale su na Državnoj smotri Lidrano. S Lucijom i Martinom, u ime škole, sudjelovao je predsjednik Školskog odbora prof. Dario Škrtić. Mentorica Luciji Stipetić bila je prof. Ivanka Matešić, Martini Gračanin prof. Blaženka Kurelac, a Dorotei prof. Marija Trdić Ćuk.

Učenici Lani Radujković,  iz Gimnazije Karlovac, koja je osvojila 2. mjesto na državnom natjecanju iz POVIJESTI mentor je prof. Ivan Vuković koji je rodom iz Saborskog, a zaposlen je kao nastavnik povijesti u Gimnaziji Karlovac. Njegova učenica Lana Radujković, osim navedenoga ostvarila je i 1. mjesto na državnom natjecanju iz GEOGRAFIJE i dobitnica je Oskara znanja.

Karlovačka županija u  u školskoj godini 2022./2023. ima čak 41 državnog prvaka  osnovnih i srednjih škola  koji su zajedno sa svojim mentorima, njih 17,  postigli izniman rezultat na državnim natjecanjima. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime