Gimnazija Ogulin utemeljila je godišnju nagradu „Zdenka Trbović Janjanin“ u znak sjećanja na prerano preminulu kolegicu koja se dodjeljuje učenicima koji šire oko sebe optimizam, ispravne životne vrijednosti, nadu i koji su drugima pomoć i podrška

Nastavničko vijeće Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana utemeljilo je, na prijedlog ravnatelja, godišnju nagradu „Zdenka Trbović Janjanin“ u čast prerano preminule nastavnice naše škole. Ova nagrada postala je dio Pravilnika o dodjeljivanju pohvalnica, zahvalnica, priznanja i nagrada učenicima Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana i dodjeljivat će se svake godine u listopadu, mjesecu u kojem ih je Zdenka napustila. Nagrada je znak sjećanja na prerano preminulu kolegicu i nastavnicu, ali i poticanje karakternih osobina koje smatraju u školi iznimno važnim kod učenika: vedri duh, veliko srce, empatija i pomaganje drugima, pozitivan i motivirajući utjecaj na druge, smisao za humor, životno veselje…

Mnogo je nagrada i priznanja koja dodjeljujemo učenicima najboljima po uspjehu, najboljima na natjecanjima. Ova nagrada je priznanje za učenike koji šire oko sebe optimizam, ispravne životne vrijednosti, nadu i koji su drugima pomoć i podrška. U današnjem svijetu u kojem sve više prevladavaju sebičnost, interesi, zatvorenost, zloba, želimo istaknuti one učenike koji donose osmijeh na lice, koji drugima pomažu i koji motiviraju druge svojim primjerom, kazali su iz škole.

Između prijedloga koji su pristigli na javni poziv Povjerenstvo je ove godine odabralo učenicu Saru Blašković (2.b razred, opća gimnazija). Saru su predložili učenici njezina razreda koji su, između ostalog, u obrazloženju napisali: „Sara je vedra i nasmijana osoba spremna pomoći u bilo kojem trenutku, bez obzira o kome se radi. Posjeduje smisao za humor, potiče dobrotu i vedrinu koju širi oko sebe. Čak i za loših dana, uvijek je pozitivna i nasmiješena. Požrtvovna je i tuđe osjećaje i probleme stavlja prije svojih..“

Nagradu „Zdenka Trbović Janjanin“, statuu koja je unikatni ručni rad, izradila je Ana-Mary Špehar (Obrt boje).

S obzirom da je ovo prva godina u kojoj se dodjeljuje nagrada i da su na javni poziv pristigla još tri izvrsna prijedloga, Povjerenstvo je odlučilo i ostale predložene učenike nagraditi. Njihova nagrada je statua nazvana Srce škole. Nagradu Srce škole dobili su učenica Ana -Marija Došen (2.a razred, jezična gimnazija), Ena Ratkaj (3.c razred, ekonomist) i Miloš Ivošević (2.m razred, medicinske sestre/tehničari opće njege). Nagradu su zaslužili zbog svojih karakternih osobina koje nas sve mogu motivirati i potaknuti da budemo bolji jedni prema drugima i koji nam pokazuju da jedan osmijeh, pozdrav ili lijepa riječ mogu drugima uljepšati dan. Nagrade je uručio Zdenkin suprug Nenad Janjanin.

Nagrada je dodijeljena u sklopu Večer sjećanja na Zdenku. U dvorani Pučkog otvorenog učilišta kroz glazbeno-recitativni program prisutni su se prisjetili lijepih trenutaka i uspomena. Svojim je optimizmom, humorom i pozitivnim stavom prema životu Zdenka bila vedri duh škole i njezin odlazak sve nas je jako pogodio. Kao Zdenkini kolege i kolegice, prijatelji iz škole, učenici, odlučili smo organizirati Večer sjećanja na Zdenku, istaknuto je dirljivim programom.

Tekstove su čitali učenici Martina Vučetić, Paola Kuharić, Barbara Paušić, Marija Cipek, Nika Gašparović, Ema Borovac, Kevin Kirasić i Tara Stipetić, a u glazbenom dijelu programa nastupili su Vokalni ansambl KUD-a Klek s voditeljem Ivom Ivančanom, Ženska vokalna skupina Đule s voditeljicom Karlom Anom Sabljak te učenici Robert Porubić i Lovro Vukelja.

Pripremljena je i prezentacija fotografija, a posebno emotivan trenutak bio je kada je, po prvi puta, dodijeljena godišnja Nagrada „Zdenka Trbović Janjanin“ od strane Zdenkinoga supruga.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime