U petak u muzeju Tomislav Beronić predstavit će svoju knjigu, “Misal kneza Anža Frankopana”, roman otisnut glagoljicom.

Prvi roman ikada otisnut glagoljicom “Misal kneza Anža Frankopana” autora Tomislava Beronića bit će predstavljen u Zavičajnom muzeju Ogulin u petak, 3. studenog 2023. godine u 18 sati. Ulaz je slobodan i otvoren za javnost, dakle – svi su dobrodošli.

Ovo književno djelo zanimljivo je po tome što je to prva neliturgijska knjiga otisnuta glagoljicom nakon 235 godina i prva glagoljicom otisnuta nova knjiga 118 godina nakon posljednjeg izdanja Parčićevog misala (ako isključimo pretiske i neke brošure).
Radnja romana prati desetak godina života kneza Anža Frankopana od vremena kad je izgubio grad Brinje i svoje druge posjede, njegov boravak u Veneciji i susret s tiskarskim umijećem, odlazak u Kosinj i pokretanje prve hrvatske tiskare, pa sve do povratka u svoj brinjski kaštel Jelovik.
Osim o samom djelu, autor će govoriti i o pravilima pisanja glagoljicom suvremenim hrvatskim jezikom koja je razvio u procesu nastanka djela, a kao poseban simboličan dar uputit će nazočne kako preuzeti i koristiti računalni glagoljski font kojim je ovo djelo napisano.
Prema riječima prof. dr. Darka Žubrinića predsjednika sunakladnika “Društva prijatelja glagoljice” ova knjiga uz svoj izniman povijesni značaj ujedno je i najljepša ikad otisnuta knjiga na glagoljici.
Nakladnik romana je Društvo za promicanje kulture KVAKA iz Velike Gorice.

Suvenirnica Zavičajnog muzeja Ogulin jednino je prodajno mjesto na kojemu možete kupiti ovu knjigu po istoj cijeni kao i kod online narudžbe na web stranici nakladnika.

Roman “Misal kneza Anža Frankopana”, prvu glagoljicom otisnutu knjigu u više od jednog stoljeća, možete naručiti na poveznici: https://www.kvaka.club/Javno/Prodaja

Naklada je samo 199 primjeraka iz poštovanja prema hrvatskom Prvotisku i neće biti dotiska. Ako se prodaja nastavi ovim tempom cijela naklada bit će rasprodana do Božića.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime