Stipendije 2

50 studenata i ove će godine lakše studirati, jer će od Karlovačke županije dobiti stipendije.  Studentske stipendije iznose  110 eura na mjesec, a dodjeljuju se: 10 za socijalni status, 10 za darovitost i 30 za deficitarnost zanimanja.

Pritom, kao deficitarna zanimanja određena su: za stručni studij – strojarstvo, građevinarstvo, elektrotehnika, informatika, sestrinstvo i medicinska-laboratorijska dijagnostika; a za sveučilišni studij: medicina, strojarstvo, rani i predškolski odgoj i obrazovanje, informatika, matematika, građevinarstvo, logopedija, farmacija, elektrotehnika i informacijska tehnologija, računarstvo, psihologija, fizika, njemački jezik i književnost ili germanistika, kemija, biologija, engleski jezik i književnost ili anglistika.

Natječaj je objavljen na webu-u Karlovačke županije: Natječaj za dodjelu stipendija studentima na području Karlovačke županije za akademsku godinu 2023./2024. (kazup.hr). Prijave se podnese isključivo putem elektroničkog sustava za podnošenje prijava i to do 6. prosinca ove godine.

Inače, kroz sustav stipendiranja, od njegovog uvođenja 1994. godine, stipendiju Karlovačke županije dobio je 1721 kandidat, od toga 717 učenika, 986 studenata i 18 poslijediplomaca. Za stipendije je  dosad u županijskom proračunu osigurano više od milijun i 300 tisuća eura.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime