Novi vrtic u ogulinu Grad ogulin 7.3.24
Foto: Grad Ogulin

Europski fondovi osiguravaju sredstva za proširenje kapaciteta vrtića bez dodatnog tereta za građane

Grad Ogulin dobiva snažan impuls za budući razvoj predškolskog odgoja zahvaljujući odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja o odobravanju financiranja izgradnje nove zgrade dječjeg vrtića. Ovo je izuzetan korak naprijed u rješavanju problematike nedostatnih kapaciteta predškolskih ustanova u gradu, omogućujući da se djeca Ogulina od najranijeg doba uključe u odgojno-obrazovni sustav.

Planirana gradnja nove zgrade uzdići će predškolski odgoj u Ogulinu na novu razinu, omogućavajući upis svih predškolskih mališana. Također će dodatno olakšati život obiteljima čija su djeca dosad ostajala na čekanju zbog popunjenih kapaciteta.

Lokacija nove zgrade dječjeg vrtića strategički je smještena u Poredicama, na području bivše vojarne Sveti Petar, uz već postojeću, novu zgradu vrtića. Ova nova građevinska parcela prostrana je 9.802 m² i planirana je za izgradnju osam novih jedinica – dnevnih boravaka, koje će koristiti već postojeće centralne sadržaje, stvarajući sinergiju s trenutnim vrtićem, ali i jačajući ukupnu ponudu predškolskog odgoja u zajednici.

Vrijednost projekta iznosi 1.299.624,00 eura, a iznimno je značajno naglasiti da su sva bespovratna sredstva osigurana iz EU fondova, u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Ovo osigurava da izgradnja novog objekta neće rezultirati financijskim opterećenjem za stanovnike Ogulina.

Financiranje europskim sredstvima, usmjerenim na ublažavanje posljedica pandemije i jačanje nacionalnih gospodarstava, doprinijet će održivom razvoju lokalne zajednice i stvoriti temelje za zdravo odrastanje novih generacija Ogulinaca.

Nadahnuće koje dolazi s ovom novom investicijom neće samo unaprijediti infrastrukturne kapacitete grada nego i poslati pozitivnu poruku o značaju ulaganja u rano obrazovanje kao temelj za izgradnju snažnije budućnosti za sve građane.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime