U sklopu inicijative “Šestar – zaokruži izvrsnost” koju provodi Karlovačka županija, Obrtnička i tehnička škola Ogulin postaje centar za usmjeravanje učenika prema zanimanjima koja su na tržištu rada trenutno najpotrebnija. Program KA RADDAR se nastavlja s serijom od pet planiranih radionica, a prva je održana u subotu, 9. ožujka 2024. godine.

Radionica “Odmori se, zaslužio si!” nije samo običan susret učenika i mentora, već platforma koju su osmislili nastavnici Patrik Poljak i David Fabijan s ciljem promocije obrazovanja u deficitarne svrhe. Od 9.00 do 13.00 sati, učenici su imali priliku upoznati se s prednostima koje pruža stjecanje obrazovanja u područjima gdje su radne snage najtraženije.

Posebnu pažnju izazvali su prigodni pokloni koje je osigurala Karlovačka županija, a ravnateljica Zrinka Ceranić-Jurković osobno je pozdravila sve prisutne prije početka rada. Inspirirani njezinim riječima, učenici su uz mentore predano pristupili zadatku, pokazujući ozbiljnost koja priliči budućim stručnjacima.

Radionica je samo prvi korak u seriji susreta, a idući je već najavljen za subotu, 16. ožujka 2024. godine. Svi zainteresirani učenici su pozvani da se pridruže u isto vrijeme – u 9.00 sati, kako bi nastavili put ka znanju i profesionalnom razvoju. Ovim se događanjem ne samo podiže svijest o važnosti deficitarnih zanimanja, već se učenicima pruža konkretna podrška u razvoju karijere.

Nadamo se da će ovakvi programi inspirirati mlade da prepoznaju i iskoriste prilike koje im se pružaju, a zajednica će zasigurno imati koristi od njihovog uspjeha. Ne zaboravite, znanje je vrijednost koja se uvijek isplati, a radionica “Odmori se, zaslužio si!” je savršeno mjesto za započeti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime