uzorna hrvatska seoska zena

Otvorene su prijave za 24. izdanje natjecanja Najuzornija hrvatska seoska žena, koje se ove godine održava 5. listopada u Zadarskoj županiji. Cilj ovog prestižnog natjecanja je istaknuti i nagraditi izvanredne žene koje žive na selu i doprinose svojoj zajednici na brojne načine – od poljoprivrede i rukotvorina do umjetnosti i društvenog angažmana.

Kandidatkinje moraju biti hrvatske državljanke, u dobi između 25 i 65 godina, koje žive na selu i imaju ugled u svojoj zajednici. Važno je da nisu prethodno sudjelovale na ovom natjecanju, te da su poznate po svom doprinosu razvitku i napretku društvenog, kulturnog, i gospodarskog života na selu.

Izbor za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu održava se u sklopu obilježavanja Svjetskog dana seoske žene, 15. listopada, a događaj služi kao platforma za promociju i vrednovanje uloge žena u ruralnim područjima koje često ostaju nezapažene.

Zainteresirane se mogu prijaviti do 1. lipnja 2024. godine, slanjem imena, prezimena, adrese, broja telefona, datuma rođenja, bračnog stanja, zanimanja i kratkog životopisa na e-mail: [email protected].

Ovo je izvrsna prilika da se istaknu uspjesi i važnost žena koje svakodnevno doprinose bogatstvu i očuvanju hrvatskog sela, promičući kulturne i tradicionalne vrijednosti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime