U Ivaninoj kući bajke u Ogulinu svečano je predstavljeno najnovije izdanje zbirke „Priče iz davnine“, povodom 150. obljetnice rođenja istaknute hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić. Ogranak Matice hrvatske u Ogulinu prvi je put izdao ovu zbirku 1999. godine, a novost ove godine su Kirinove ilustracije i dodatak tumača riječi, čime se olakšava razumijevanje teksta mlađim čitateljima.

Predsjednik ogulinskog Ogranka Matice hrvatske, Hrvoje Magdić, izrazio je zahvalnost svima koji su sudjelovali u stvaranju izdanja, posebice profesoricama Blaženki Kurelac i Moniki Juričić, koje su bile zadužene za pripremu izdanja i tumač riječi, te grafičkom uredniku Miroslavu Salopeku. Podršku projektu pružio je i Grad Ogulin, zahvaljujući gradonačelniku Daliboru Domitroviću.

Uvažene gošće s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc. Cvijeta Pavlović i doktorandica Biljana Vidiček, naglasile su globalni značaj Brlić-Mažuranićine književnosti, ističući prijevode njenih djela na gotovo sve važnije svjetske jezike.

U sklopu predstavljanja, polaznici Škole pripovijedanja Ivanine kuće bajke izveli su bajku „Šuma Striborova“, s ilustracijama Ane Salopek koje su prikazane na velikom platnu, što je dodatno oduševilo prisutne.

Ova kulturna manifestacija privukla je mnogobrojne sugrađane, koji su uzeli priliku da nabave ovaj dragocjeni primjerak po promotivnoj cijeni. Ovo izdanje ne samo da slavi naslijeđe Ivane Brlić-Mažuranić, već i njeguje ljubav prema čitanju među mlađim generacijama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime