Zelena cistka 2024

Ogulin se i ove godine pridružuje kampanji Zelena čistka. Zelena čistka je zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada i najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj.

Cilj čistke je buđenje svijesti važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša kao važnog koraka u promjeni odnosa građana prema primarnom odvajanju otpada i saniranju postojećih divljih odlagališta.

I ove godine zainteresirani građani, volonteri, udruge, ustanove, odgojno-obrazovne institucije, tvrtke pridružit će se ovoj najvećoj nacionalnoj ekološkoj kampanji.

Grad Ogulin Čistku će obilježiti ovu subotu, 27. travnja 2024. godine, od 9-14 sati jednodnevnom akcijom čišćenja divljih odlagališta otpada.

Među mjesnim odborima i ove godine će se u organizaciji i zajedništvu istaknuti MO Ogulin koji se također prijavio na ovu akciju. Vrijeme trajanje akcije je 09h-12h. Pozivaju sve da se priključite u što većem broju kako bi očistili sve ono što su zamislili u MO (dio V.I.M., Struga, Trg hrvatskih rodoljuba, dio centra).

Iz MO osigurali su piće, jelo koje priprema LD, radne rukavice i ostali potreban alat za čišćenje okoliša. Okupljanje sudionika je u u 9h u naselju Struga kod garaža, tj. u parkiću gdje se uvijek okupljaju, obavijestio je Toni Pavlić, predsjednik vijeća MO Ogulin

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime