U povodu Dana Karlovačke županije, održan je prvi edukativni kviz Šestar, koji je okupio učenike svih 12 srednjih škola u županiji. Događaj je upriličen 23. travnja 2024. godine u Nikola Tesla Experience Centru, gdje su mladi natjecatelji odmjerili znanje o svom kraju.

Kviz je bio prilika da se učenici na zanimljiv i interaktivan način upoznaju s poviješću i značajkama Karlovačke županije. Županica Martina Furdek Hajdin istaknula je kako kviz nije samo razonoda već i važan obrazovni alat. “Ovim putem želimo motivirati mlade da više saznaju o svom kraju i potaknuti njihovu suradnju s lokalnom zajednicom”, rekla je županica.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije Karlovac, čiji su članovi kao nagradu dobili rafting za dvije osobe. Drugoplasirana ekipa iz Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac uživat će u večeri s pizzom i pićem, dok će trećeplasirani učenici iz Srednje škole Slunj posjetiti kino i uživati u filmu s kokicama.

Učenici su pozitivno reagirali na kviz. Dejan iz Gimnazije Karlovac pohvalio je dobru organizaciju i zanimljiva pitanja, dok je Patrik iz Srednje škole Slunj sugerirao veći fokus na manja mjesta unutar županije.

Za sljedeću godinu već je najavljeno novo izdanje Kviz Šestar, a organizatori pozivaju sve natjecatelje i navijače da svoje prijedloge za poboljšanje kviza pošalju na službeni mail županice.

Odgovori na kviz pitanja pokazali su duboko poznavanje lokalne kulture i povijesti, s naglaskom na Generali Stol kao najpoznatiji stol u županiji, jednu zvijezdu u grbu županije i kvart Turanj, gdje je odrasla poznata glumica Zrinka Cvitešić.

Ovaj događaj ne samo da obrazuje, već i povezuje mlade, potičući ih na razmišljanje o svojoj lokalnoj zajednici i budućim inicijativama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime