CARNET ucionica u gimnaziji

Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana u Ogulinu objavila je uvođenje novog obrazovnog programa – web dizajner. Ovaj potez je rezultat Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja o proširenju djelatnosti školskih ustanova, koja je Gimnaziji omogućila da u svoju ponudu uključi ovaj moderan i sve traženiji program.

Program web dizajnera, koji se prvi put nudi učenicima prilikom upisa u prvi razred, povezuje informatiku i dizajn, dvije discipline koje su izuzetno privlačne mladima. Cilj programa je pripremiti učenike za kvalitetno obavljanje poslova u području izrade web rješenja, kao što su web stranice, aplikacije i servisi, koje su danas neophodne u gotovo svim sektorima poslovanja.

Program traje četiri godine, a učenici će imati priliku koristiti najnoviju opremu i softverske alate zahvaljujući nedavno opremljenim informatičkim kabinetima. Škola je u suradnji s CARNetom uspjela postaviti temelje za regionalni obrazovni centar, dodatno jačajući svoj status u zajednici.

Uvođenje novog programa je dio šire strategije škole koja uključuje diverzifikaciju obrazovnih programa i zadržavanje mladih talenata u lokalnoj zajednici.

Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana poziva sve zainteresirane učenike i njihove roditelje da posjete školu i informiraju se o ovom inovativnom programu koji otvara nove mogućnosti za mlade u Ogulinu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime