hzz2

Karlovačka županija bila je domaćin važnog okupljanja regionalnih lidera na 69. sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, koja je održana prošlog petka, 26. travnja, u Ribniku. Župani su razmatrali brojne teme ključne za napredak lokalne i regionalne samouprave.

Središnje točke dnevnog reda, koje je predložila županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, bile su poslovi upravljanja nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske te strategije za nadoknadu šteta izazvanih prirodnim nepogodama. Ove teme su od vitalnog značaja za sve županije zbog česte izloženosti Hrvatske prirodnim nepogodama i potrebe za efikasnim upravljanjem državnom imovinom.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija, Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije, istaknuo je aktivnosti koje su provedene od posljednjeg susreta župana krajem prošle godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a naglasak je stavljen i na projekt “Dobri ljudi – djeci Hrvatske”, inicijativu Zaklade Hrvatske pošte koja pomaže mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi u tranziciji prema samostalnom životu.

Osnovana je i Radna skupina za turizam, na inicijativu Dubrovačko-neretvanske, Istarske i Zadarske županije, koja će se fokusirati na unapređenje turističkih potencijala i suradnju županija. Sjednica je također obuhvatila razgovore o ostvarivanju ciljeva Strategije razvoja digitalne Hrvatske do 2030. godine, što ukazuje na značajnu orijentaciju prema digitalizaciji i modernizaciji regionalnih uprava.

Ovaj skup nije samo prilika za razmjenu iskustava i najboljih praksi, već i platforma za formuliranje zajedničkih strategija koje će omogućiti dinamičniji razvoj svih županija u Republici Hrvatskoj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime