regulacija prometa policija CC

Ogulinska policija isključila je iz prometa 42-godišnjaka zbog višestrukih prekršaja, uključujući vožnju pod utjecajem alkohola.

U rutinskoj kontroli prometa koja se odvijala jučer navečer, policijski službenici su zaustavili 42-godišnjeg vozača koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom bez registarskih oznaka i valjane police osiguranja. Nakon provedenog alkotesta, utvrđeno je da vozač ima alarmantnih 3,03 promila alkohola u krvi, što znatno premašuje zakonski dozvoljenu granicu.

Vozač je odmah isključen iz prometa te je zbog visoke razine alkohola i potencijalne opasnosti koju je predstavljao za ostale sudionike u prometu, smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Prema informacijama iz Policijske uprave karlovačke, na vozača će biti primijenjene odgovarajuće sankcije sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Ovaj incident poslužit će kao još jedan u nizu primjera u edukativne svrhe, kako bi se povećala svijest o opasnostima vožnje pod utjecajem alkohola. Policijska uprava kontinuirano provodi akcije s ciljem smanjenja broja prekršaja i povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime