Terenska nastava OS IBM

Učenici 7. razreda Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, zajedno s vršnjacima koji pohađaju izborni predmet njemačkog jezika, imali su priliku proširiti svoje horizonte tijekom jednodnevnog izleta u Austriju. Dana 30. travnja 2024., učenici su u pratnji profesora Katarine Ivanković Stošić, Tomislava Kljajića, Adriane Vukelje, Đurđice Cipek i Mirjane Lesić, posjetili su nekoliko značajnih lokacija.

Putovanje je započelo posjetom Klagenfurtu, glavnom gradu savezne pokrajine Koruška, gdje su učenici imali priliku upoznati bogatu povijest i kulturu ovog slikovitog grada. Nakon Klagenfurta, avantura se nastavila u Minimundusu, popularnom parku minijatura, koji predstavlja više od 150 arhitektonskih čuda iz cijelog svijeta u minijaturnom formatu. Ovo je bila prilika za učenike da “proputuju svijet” i vide znamenitosti poput Eiffelovog tornja, Kipa slobode, i mnogih drugih, sve na jednom mjestu.

Završna destinacija dana bila je Abenteuer Affenberg, poznat kao Planina majmuna, gdje su učenici uživali u neobičnom susretu s preko 150 japanskih makaki majmuna koji slobodno žive u ovom jedinstvenom rezervatu. Posjet Parku majmuna bio je ne samo zabavan već i edukativan, jer su učenici učili o ponašanju i zaštiti ovih fascinantnih životinja.

Puni dojmova i novih znanja, učenici i njihovi profesori već s nestrpljenjem planiraju buduće edukativne izlete, ohrabreni iskustvom koje pruža nova saznanja i potiče interes za učenjem i istraživanjem. Ovakvi izleti doprinose ne samo boljem razumijevanju nastavnog sadržaja, već i jačanju zajedništva i timskog duha među učenicima.

Fotografije pogledajte na Facebook stranici

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime