Podpljesevicki granicari

Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin najavljuje promociju sedmog izdanja časopisa “Podplješivički graničari”, koja će se održati 15. svibnja 2024. godine u 19 sati, u velikoj dvorani Knjižnice.

Ovogodišnju promociju vodit će Zvonko Trdić, predsjednik Katedre čakavskog sabora Modruše, koji će posjetiteljima predstaviti najnovije teme i istraživanja objavljena u časopisu. Uz njega, promociji će prisustvovati i ugledni gosti i suradnici časopisa: dr. sc. Željko Holjevac s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar iz Zagreba, te Želimir Prša i Ivan Vuković iz Udruge Podplješivički graničari. Danica Conjar Cetinjanin, predstavnica Turističke zajednice područja Plitvičke doline, također će biti među promotorima.

Časopis “Podplješivički graničari” poznat je po svojoj posvećenosti očuvanju kulture i povijesti Podplješivičke regije, te promicanju njezinih vrijednosti kroz širok spektar članaka i studija. Ovo izdanje nastavlja tu tradiciju, obuhvaćajući teme od lokalne povijesti do društvenih znanosti.

Posjetitelji promocije moći će iz prve ruke čuti o inspiracijama i izazovima koji stoje iza izrade ovog izdanja, te razgovarati s autorima i suradnicima časopisa.

Zainteresirani su pozvani da se pridruže u otkrivanju bogatstva sadržaja najnovijeg izdanja “Podplješivički graničari”. Ulaz je slobodan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime