HGSS Ogulin spasavanje
Foto: HGSS

U subotu navečer, članovi Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) uspješno su izveli zahtjevnu akciju spašavanja na Bijelim stijenama, nakon što je planinar doživio teške tjelesne ozljede izvan markirane staze.

Nesreća se dogodila oko 18:30 sati kada je planinar, pokušavajući izbjeći odron kamena, zadobio ozljede na zahtjevnom terenu. Hitno pozivanje HGSS-a preko centra 112 rezultiralo je brzom organizacijom spasilačke akcije. Članovi Stanice Ogulin pokrenuli su akciju iz smjera Jasenka, dok su članovi Stanice Delnice pristupili s Tuka, pokazujući izvrsnu koordinaciju između dviju stanica.

Prvi spasilački tim stigao je do unesrećenog planinara u 19:50, brzo mu pruživši prvu pomoć i imobilizirajući ozljede. Uslijedio je težak transport kroz nepristupačan teren, koji je trajao skoro dva sata. Unesrećeni je potom sigurno prevezen u ogulinsku bolnicu, gdje je stigao oko ponoći.

Akcija spašavanja završila je povratkom svih članova HGSS-a u svoje stanice, s ukupno 24 spašavatelja iz Ogulina, Delnica i jednog člana iz Zagreba koji su sudjelovali u operaciji.

Zahvaljujući odličnoj suradnji i profesionalnosti svih uključenih, spašavanje je provedeno efikasno i uspješno. Unesrećenom planinaru želimo brz oporavak i povratak u normalan život.

Ova akcija ponovno potvrđuje spremnost i sposobnost HGSS-a da djeluje u svim uvjetima, pružajući neophodnu pomoć unesrećenima u planinama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime