Na prestižnom kampusu Infobipove Alpha Centauri u Zagrebu, učenici Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz Ogulina ostvarili su značajan uspjeh. Na projektu STEMwave škola budućnosti, koji naglašava važnost tehnologije i inovacija u obrazovanju, osvojili su prvo mjesto u kategoriji umjetne inteligencije.

Ekipa sastavljena od učenika 7. razreda, Katje Vranić, Ante Porubića, Olje Stipetić i Marina Lončarića, predstavila je svoj projekt pod nazivom ‘Održivko’. Ovaj chatbot dizajniran je da korisnicima pruža savjete o održivom razvoju u skladu sa 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda.

Njihov rad pod mentorstvom Anite Belančić, profesorice informatike, ističe se inovativnošću i praktičnom primjenom tehnologija umjetne inteligencije. “Ovo je prilika da naši učenici pokažu kako mlade generacije mogu aktivno doprinositi rješavanju globalnih izazova koristeći tehnologiju,” istaknula je Belančić.

Projekt STEMwave škola budućnosti omogućuje mladima da se izraze i razviju vještine koje će biti presudne u njihovoj budućoj karijeri. Nagrada koju su osvojili ogulinski učenici ne samo da potvrđuje kvalitetu njihovog rada, već i motivira druge učenike da se uključe u STEM oblasti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime