andelka 2

Na sastanku Predsjedništva HDZ-a, Anđelka Salopek je dobila jednoglasnu podršku svih članova predsjedništva na nacionalnoj razini, uključujući i predsjednika stranke, premijera Andreja Plenkovića. Nakon ove podrške službeno je da Salopek postaje nova saborska zastupnica.

Prisega Anđelke Slopek veliki je trenutak za Ogulin, koje će od petka postati mjesto s najvećim brojem saborskih zastupnika po broju stanovnika u Hrvatskoj. Ovaj značajan politički uspjeh dodatno će osnažiti prisutnost i utjecaj Ogulina na nacionalnoj političkoj sceni​, ali i poziciju Salopek i HDZ-a na lokalnoj razini.

Svečana prisega Anđelke Salopek održat će se u petak, 12. srpnja 2024. godine, kada će na sjednici Hrvatskog sabora položiti prisegu u 12 sati​.

Osim Anđelke Salopek koja dolazi na mjesto Nikoline Brnjac zbog odlaska u Europski parlament, premijer Plenković je također izvijestio o drugim promjenama unutar HDZ-ovih zastupnika u Hrvatskom saboru. U EU parlament odlazi i Davor Ivo Stier, a njihov saborski mandat preuzet će Željko Turk.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime