449843599 890595243101886 6394730124418893340 n 1

U Karlovačkoj županiji odaziv škola za projekt  Školski praznici bio je dobar. Sudjelovale su 4 škole od čega su 2 iz Ogulina- Brlićka i Prva osnovna.

U OŠ Ivane Brlić – Mažuranić učenici su završili s drugim tjednom sportskih praznika uz puno igre, veselja te druženja.

Uz aktivno provođenje slobodnog vremena, učenici također razvijaju svoje motoričke i funkcionalne sposobnosti. Uče surađivati u timu, biti dio tima, kritički razmišljati te usvajati zdrave prehrambene navike i zdrav životni stil.

U svim školama bila je uključena i cijela lokalna zajednica: udruge, ustanove, sportski klubovi pa je tako Brlićka surađivala s Rukometnim klubom Ogulin, Košarkaškim klubom te Društvom za sportsku rekreaciju Ogulin.

Program za učenike svake godine je potpuno besplatan. Uz tjelesne aktivnosti koje su se odrađivale s učenicima, pomno su planirani odmori i užina koja je uključena u sami projekt.

Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji Hrvatski školski sportski savez u 2024. godini provodi na 98 lokacija u Republici Hrvatskoj. 

Sportski praznici edukativni su ljetni sportski program Hrvatskog školskog sportskog saveza kojemu je glavni cilj uključiti djecu iz svih krajeva Hrvatske u sportske aktivnosti. S krajem školske godine većina sportskih programa, pogotovo u školskoj organizaciji, staje – a djeca i voditelji pokazali su interes za sudjelovanjem u organiziranim sportskim aktivnostima i tijekom ljetnih praznika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime